scrolltotop

miercuri, 27 martie 2013

Cum va arăta România la ieşirea din criză?

EVENIMENT
Cartea ”De la economia mondială la economia naţională" scrisă de Andrei Rădulescu, analist la SSIF Broker, şi lansată în cadrul unui eveniment organizat de Bursă.


O naţiune destul de disciplinată care poate fi iarăşi măcar ce a fost

Analistul financiar Adrian Mitroi consideră că România este poziţionată bine şi ceea ce contează acum este să arăţi ceva mai bine decât ţările din jur. Dacă ne uităm mai atent, vedem că suntem o naţiune destul de disciplinată şi am putea asigura ţării o dezvoltare mai bună dacă vom insista pe producţia de bunuri exportabile. Mitroi a insistat că istoria crizei recente actuale ne arată că exportatori neţi de turism puternici precum Grecia sau Spania nu pot rezista economic fără industrie. România trebuie aşadar să găsească o competitivitate reală şi nu pe cea efemer dată de devalorizarea monedei. În cartea lansată ieri, Andrei Rădulescu spune că poate că avem nevoie de un punct culminant al crizei pentru a relansa economia, dar oferă şi câteva linii pe care ar trebui să le urmăm: "Adevărata ieşire din criză se poate realiza printr-o atenţie cuvenită acordată principalilor factori care determină potenţialul unei economii: capitalul, forţa de muncă şi factorul total de productivitate."

"Când vom ieşi din criza economică? Din nefericire, nu se întrezăreşte acest moment! Poate este nevoie de un şoc (de ce nu de un "faliment"), care să determine o ajustare bruscă a economiei! Un şoc care să contribuie la renaştere şi relansare mai echilibrate! Care să determine deblocarea resurselor din unele sectoare (ex.- imobiliar) şi reorientarea către factori care contribuie la evoluţii sustenabile pe termen lung (ex. - resursa umană)."
(Andrei Rădulescu - "Marea Recesiune. De la economia mondială la economia naţională")


Sursa: www.curierulnational.ro; 22 martie 2013; autor Adrian Panaite

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu