scrolltotop

miercuri, 9 aprilie 2014

Risk Management, un proiect al comunității Econosofia, marca Voluntari pentru Idei și Proiecte România, aflat la cea de-a doua ediție



Proiectul se adresează studenților din mediul economic , scopul acestor conferințe fiind acela de a-i familiariza cu riscurile în domenii în care acestea apar în mod continuu ( financiar-bancar, piețe de capital) și cu modalitățile de gestionare eficient.
Risk Management este singurul proiect pe managementul riscului din România adresat studenţilor din mediul economic , oferindu-le oportunitatea de a discuta cu personalități din domeniul instituțional, bancar și al pieței de capital despre riscurile existente în bănci sau societati de investitii, precum si la nivel macroeconomic. Printre temele abordate se numără: economia comportamentală, psihologia riscului, riscul de piață, riscul de credit, evenimente black swan, crize financiare, etc.
Proiectul se va desfășura pe parcursul a 5 zile, 07-11 aprilie 2014, sub forma unui program de conferințe și seminarii pe teme de macroeconomie și managementul riscului la toate nivelurile. Pe lângă seminariile specializate pe managementul riscului, proiectul îşi propune şi o parte de orientare profesională, fiecare dintre speakeri explicându-si traseul profesional, oferind sfaturi utile pentru participanţi şi o altă abordare în studiul riscurilor, şi anume una psihologică.
Studenții participanți vor lucra în echipă pentru a rezolva un studiu de caz, echipa câștigatoare urmând să fie recompensată cu premii. Jurizarea se va face de o comisie formată din 3 speakeri

Beneficiile participării la proiect:
-Studenţii au oportunitatea de a cunoaşte şi interacţiona cu speakeri importanţi din domeniul economic, care pot fi consideraţi modele profesionale, influenţând astfel deciziile participanţilor cu privire la o viitoare carieră.
-Training-urile şi conferinţele din cadrul proiectului contribuie la crearea unui suport solid de cunoştinţe în ceea ce priveşte sectoare mai puţin studiate ale economiei şi aici vorbim de : credit risk, evenimente black swan, economie comportamentală, asimetria informaţiei, riscul de credit, ş.a.
-Creearea unui cadru potrivit în care participanţii pot învăţa unii de la alţii prin întrebări, dezbateri şi studii de caz.
-Dezvoltarea  abilităţilor de rezolvare a unor studii de caz bazate pe probleme reale.
-Oferirea unui cadru de interacţiune cu personalităţi din mediul financiar-bancar care, eventual, pot clarifica anumite neclarităţi pe care le au participanţii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu