scrolltotop

luni, 30 ianuarie 2017

România europeană - 10 ani, 10 realizări notabileLa 1 ianuarie 2017 se împlinesc 10 ani foarte buni, în care România a revenit în echipa civilizaţiei europene, cea care ne-a dat apartenenţa de limbă şi de istorie. 
Suntem un popor eminamente european, suntem un popor latin, cu tradiţii şi binecuvântări de locaţie, relief, apă, resurse etc. absolut remarcabile. 
Noi luăm de bune aceste active naţionale excepţionale, dar uităm că suntem şi responsabili să le folosim cu grijă şi să le lăsăm în bună păstrare şi pentru generaţiile următoare.

Consumatorul român s-a comportat financiar după modelul guvernului său: împrumut excesiv, doar pentru consum sau pentru investiții superficiale, fără o viziune pe termen lung acoperitoare pentru asperitățile mai multor cicluri economice, cheltuind mai mult decât ar trebui, în special pe baza unor venituri viitoare, copiind modelul consumerist de supra îndatorare pe bani ieftini, de tip nord-american.

Un mare minus pe care îl avem este acela că am privatizat prea mult din sectorul financiar sau, echivalent, nu am avut grijă să capitalizăm suficient capitalul financiar românesc atât de necesar în finanțarea creșterii noastre sustenabile.


1. Un proiect intergeneraţional de succes
2. Convergenţa: încet, dar sigur
3. Echilibrarea obligatorie a sistemului de pensii. Investiţiile în pensii
4. Ce am pierdut la forţa de muncă am câştigat la modernitate
5. Clasa de mijloc, emancipată şi ambiţioasă
6. Sinergiile intereuropene combină avantajele competitive şi cele comparative interdependente
7. Pasivele noastre devin noile noastre active
8. Transferul de know-how, savoir-faire, în sectorul financiar a fost esenţial
9. Suntem mai competitivi. Uber-competiţia mondială ne va impune productivitate şi eficienţă
10. Finanţele sunt în formă mai bună. Poziţia fiscală a unui stat este, de fapt, avantajul competitiv naţional

Revista "Piaţa financiară", Ediţie specială "România europeană. 10 ani în UE", decembrie 2016

Articolul pe larg:
Romania europeana - 10 ani, 10 realizari notabile

Un comentariu:

  1. Oferta de împrumut tarife reduse fără protocol în 72 de ore

    Am acordă împrumuturi pentru oricine cauta ajutor financiar. Acesta este un împrumut între special în condiții foarte simple și precise pentru acest unele prevederi sunt făcute pentru buna desfășurare a procedurii. Rata dobânzii mea pe durata creditului este de 3% și de rambursare este lunar. Dacă în orice moment sunteti interesati, va rog sa ma contactati prin e-mail: cassandrabazarov@gmail.com

    RăspundețiȘtergere