scrolltotop

luni, 28 octombrie 2013

Ceremonia decernării titlurilor CFA ”Chartered Financial Analyst” - București 2013


In cadrul unei ceremonii desfasurate la inceputul saptamanii, noua profesionisti romani au primit titlul "Chartered Financial Analyst" decernat de CFA Romania. Evenimentul CFA Charter Award i-a avut ca Invitati de Onoare pe Meir STATMAN, Glenn Klimek Professor of Finance, Leavey School of Business, Santa Clara University, SUA, precum si pe Nitin MEHTA, CFA de la CFA Institute. Moderatorul evenimentului a fost Dorin Alex BADEA, CFA - Presedinte CFA Romania.
Cei mai noi detinatori ai titlului CFA sunt: Roxana COPACEL, Cristina DUMITRESCU, Laura HEXAN, Veronica ILINCA, Alina Elena NEGRILA, Cristian POPA, Claudiu SABAU, Danut TRIFU si Bogdan Constantin TUDOSIE.
"Fiecare candidat a parcurs o pregatire riguroasa si cu siguranta a dedicat o mare parte din timpul liber studiului, insa acum, odata cu obtinerea certificarii si-a 'recapatat viata'. Titlul CFA reprezinta o investitie in viitor, o investitie care nu se supune regulilor de alocare prudentiala si care prezinta un risc minim de depreciere", a afirmat Nitin MEHTA, CFA de la CFA Institute, inainte de inmanarea certificarilor.
In prezentarea sustinuta cu prilejul evenimentului, Meir STATMAN, Glenn Klimek Professor of Finance, a punctat cateva aspecte privind contextul actual al sectorului de investitii: "Asteptarile investitorilor s-au schimbat in ultimii 30 de ani, de la expectatia unor randamente mari cu riscuri mici pana la a accepta in prezent randamente mai mici cu riscuri mai mari. Conform unor studii internationale investitorii au preferinte diferite inclusiv in functie de asezarea geografica. De exemplu, investitorii chinezi accepta riscuri mai mari, pe cand investitorii germani prefera riscuri mai mici."
CFA Charter Award Ceremony s-a desfasurat cu sprijinul Facultatii de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori, Facultatii de Relatii Economice Internationale din cadrul ASE, in cadrul "ASE CONFERINTE 100" si al Media XPRIMM.
Titlul CFA este unul dintre cele mai prestigioase din lume in randul profesionistilor din domeniul financiar. Administrat de catre CFA Institute, CFA reprezinta un program post-universitar, care pregateste si testeaza candidatii in domeniul eticii si standardelor profesionale, analizei situatiilor financiare, economiei, managementului de portofoliu, analizei si evaluarii diverselor instrumente financiare si de investitii. Astazi, in lume exista peste 100.000 de detinatori ai acestui titlu, majoritatea fiind afiliati la cele 136 societati membre ale CFA Institute.
Candidatii pentru titlul CFA trebuie sa promoveze o serie de trei examene intr-o perioada de 3-7 ani. Fiecare examen presupune circa 250-300 de ore de studiu individual. In plus, sunt necesari 4 ani de experienta profesionala relevanta in domeniul financiar, precum si aderarea la un cod de standarde etice si profesionale stricte.
CFA Romania este Asociatia Analistilor Financiari din Romania, in mare parte detinatori ai titlului Chartered Financial Analyst (CFA), calificare administrata de CFA Institute (USA). CFA Romania este una dintre cele 136 de societati membre ale CFA Institute.                                                                                                                      
Link: http://www.1asig.ro/Galerie-Foto-Noua-profesionisti-romani-au-obtinut-titlul-CFA-in-2013-articol-2,3,102-47623.htm
Sursa: www.1asig.ro; 24 octombrie 2013; editor Adina Tudor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu