scrolltotop

joi, 31 iulie 2014

Guvernul se pregătește de rectificarea bugetară. O echipă tehnică a FMI sosește azi la București

Guvernul reîmparte, la sfârșitul lunii, banii de la buget. Vor fi mutate fonduri de la un minister la altul, pentru a compensa reducerea CAS. Şi pentru că încasările sunt cu mult sub ţinta propusă, economiştii se aşteaptă ca investiţiile să fie din nou reduse. Ministerele Apărării şi Educaţiei ar putea primi ceva bani în plus. Reîmpărţirea banilor se face şi în prezenţa experţilor FMI. O echipă tehnică soseşte marți la Bucureşti pentru a discuta cu oficiali din Ministerul de Finanţe.
Bugetul nu arată prea bine după primele trei luni. Încasările sunt sub nivelul aşteptat de autorităţi, mai ales pe partea de TVA, iar absorbţia fondurilor europene bate pasul pe loc. Autorităţile n-au atras nici măcar un miliard din banii puşi la dispoziţie de Uniune.
„România încasează fatidic în jur de o treime din venituri, față de o medie europenă în jur de 45-46%. Avem un deficit cronic. Față de Bulgaria, de exemplu, care are o rată mult mai mică la TVA și încasează mult mai mult”, spune analistul economic Adrian Mitroi.

Mai mult: www.digi24.ro
Sursa: www.digi24.ro; 22.07.2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu