scrolltotop

miercuri, 15 februarie 2012

Economia a scazut in T4 2011. Ne intoarcem in recesiune?



Economia Romaniei a scazut cu 0,2% in ultimul trimestru din 2011 fata de trimestrul precedent, arata datele estimative ale Institutului National de Statistica. Analistii economici se asteapta ca declinul sa continue in primul trimestru din 2012, in principal din cauza vremii nefavorabile care a paralizat economia.

In evolutia anuala, produsul intern brut a crescut in trimestrul IV cu 1,9% fata de acelasi trimestru din 2010, sub estimarile analistilor, care vedeau un rezultat de 2,2%.  In acelasi timp, ritmul anual s-a temperat puternic fata de trimestrul trei, cand expansiunea de 4,4% a fost puternic sprijinita de agricultura.  

Pe ansamblul anului 2011, economia Romaniei a crescut in 2011 cu 2,5%, in linie cu estimarile analistilor chestionati de Reuters, care vedeau un avans de 2,4%.  

Analistul economic Adrian Mitroi a declarat ca nu este surprins de datele INS. “Din nefericire suntem strans legati de evolutia din zona euro. Este o evolutie rezonabila. Ma astept ca si in 2012, cresterea economica sa fie foarte modesta”, a declarat acesta.
“Trimestrul I este unul foarte dificil. Avem toate ingridientele unei scaderi usoare, insa de acum incolo asa vom trai”, a mai spus acesta. “Ne apropiem de un zero pentru 2012”, a mai spus Mitroi.

Continuare pe:


Articol publicat pe www.dailybusiness.ro, 15.02.2012, autor Adrian Negrescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu