scrolltotop

miercuri, 28 martie 2012

Conferinta ”Romania, incotro? Provocarile noului acord Basel III”


Romania, încotro?
Provocarile noului acord BASEL III
5 Aprilie, 2012, 9.15 -15.00
Banca Nationala a Romaniei, sala Mitita Constantinescu
Ne face o deosebita onoare sa va invitam pe data de 5 aprilie 2012 la cea de a IX-a editie a Conferintei “Romania, incotro? Provocarile noului acord BASEL III”, conferinta ce face parte din ciclul de evenimente financiar–bancare “Romania, incotro?” initiate si organizate de societatea noastră cu sprijinul Bancii Nationale a Romaniei.
Acordurile Basel III sunt nascute din mijlocul crizei financiare internationale, din framantarile generate de amplitudinea, profunzimea si extinderea geografica a crizei. Mai multe summit-uri ale Grupului "celor 20" tinute neobisnuit in mai putin de un an, au generat un set de cerinte noi si cuprinzatoare pentru activitatile pe pietele financiar-bancare internationale - actori, instrumente, proceduri, institutii - si au impus o munca sustinuta din partea si in cadrul Comitetului de supraveghere bancara de la Basel, concretizata in doua mari documente-cadru, care reprezinta noile standarde de reglementare globala privind adecvarea de capital si lichiditatea bancilor, avand orizontul de timp al inceperii implementarii oficiale la 1 ianuarie 2013, cu masuri pregatitoare chiar in aceasta perioada! Aceste standarde stabilesc, la nivel de micro si macroprudential, cerinte de capital superioare si de o mai buna calitate, pentru o mai buna gestiune a riscurilor, introducerea unui raport de manevra (leverage) menit sa stopeze cerintele bazate pe riscuri, masuri privind acumularea de capital pentru perioadele de stres si introducerea a doua noi standarde de lichididate. Pe baza acordurilor Basel III, Uniunea Europeana insasi este in curs de dezvoltare a unui cadru nou de reglementare a activitatilor pe piata financiar-bancara si de capital.
Iata asadar o sarcina majora primordiala pentru banci, care vad deja o dublare a eforturilor pe care trebuie sa le faca in perioada imediata pentru a se conforma noilor cerinte de adecvare a capitalului. Intr-o asemenea perspectiva, am considerat necesara o abordare complexa a schimbarilor fundamentale introduse de Basel III si in cadrul sectorului financiar-bancar din Romania, in cadrul unui ciclu de conferinte si seminarii dedicate. Prima conferinta, organizata la 5 aprilie 2012, va aborda aspectele de noutate din schimbarile operate la nivel global si european, urmand ca la 25 octombrie 2012 sa organizam o a doua conferinta, dedicata analizei impactului implementarii Basel III in Romania.
Agenda:
·         Noile abordari si reglementari aduse de noul acord Basel III precum si schimbarile aduse in sistemul bancar de implementarea Basel III
·         Schimbarile majore aduse de implementarea BASEL III
·         CRD IV si implementarea la nivel european a cerintelor Basel III
·         Schimbare de paradigma in implementarea prudentiala bancara la nivelul UE
·         Sunt bancile pregatite pentru Basel III?
·         Basel III perspectiva investitorilor
·         Impactul Basel III asupra modelului de  business al institutiilor de credit
·         Impactul Basel III asupra sectorului public
·         Procesul securitizarii si exigenţele adecvarii de capital 
Cum termenul limita pana la implementarea reglementarilor Basel III se apropie, este cu atat mai important sa fim informati cu privire la noile reglementari cat si cu privire la impactul acestor schimbari.
Importanti lideri ai industriei financiar-bancare se vor reuni in cadrul acestui eveniment pentru a analiza diversele aspecte ale aplicarii noilor reglementari si schimbarile aduse de acestea. Printre speakeri se numără specialişti de la BNR, Comisiile de specialitate din ARB, KPMG, UE, BCR, UBR, etc. Ultimele 5 minute va vor oferi sansa de a cistiga la Tombola cartilor de vizita si a va bucura de un networking prietenos la un pahar de vin si un lunch gustos. Suntem convinsi ca va fi un eveniment interesant, practic si actual. Fiti si voi acolo!      

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu