scrolltotop

miercuri, 28 martie 2012

Riscurile care pot ingenunchea LEUL

 

Iata ce poate trimite moneda nationala peste pragul de 4,4 lei/euro:

Analistul economic Adrian Mitroi crede ca o parte importanta din deprecierea recenta a leului se poate imputa discutiei despre cresterea salariilor "si este normal sa fie asa, pentru ca piata va avea intotdeauna o opinie nefavorabila la masurile care nu sunt pro-business".
"Nu spun ca majorarea salariilor bugetarilor este o masura rea sau nepotrivita. Este necesara si o indreptare, dar nu este pro-business. Probabil ca daca vorbeam de CAS am fi vazut presiunea inversa pe curs", a explicat Mitroi.
Cresterea taxelor este inca o masura defavorabila mediului de afaceri ,care se poate reflecta asupra cursului de schimb.
Prin urmare, orice anunt de majorare a taxelor poate duce leul in corzi, in conditiile in care investitorii considera ca mediul de afaceri va fi afectat de aceasta masura, iar reducerea activitatii firmelor va contribui semnificativ la performanta economica a Romaniei.
Insa, toate aceste riscuri la care ar putea sa fie supus leul pot fi contracarate de interventia promta a Bancii Nationale a Romaniei (BNR), in sensul reducerii volatilitatii cursului de schimb.Analistul economic Adrian Mitroi se declara increzator in puterea BNR de a tine lul in frau, dar considera ca o usoara volatilitate este necesara, pentru ca "induce mai mult fitness in economie, daca este intr-un control rezonabil si nu induce instabilitate financiara".
"Nu stiu care este tinta lor (BNR - n.r.), probabil ca au o banda, dar ce se afla in curtea bancii centrale este ultima noastra grija. Grija mea este ce se afla in curtea BCE (Bancii Centrale Europene - n.r.), plus posibilitatea de depreciere in continuare a euro fata de dolar. Aceasta este cea mai mare expunere pe care o avem", a explicat Mitroi.
Mai mult: 

www.wall-street.ro; ”Riscurile care pot ingenunchea LEUL! Iata ce poate trimite moneda nationala peste pragul de 4,4 lei/euro”, Razvan Enache, 26 martie 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu